ЈНУ ИСК – Прилеп

Повеќе…


Повеќе
Повеќе


logo-top-2

Новини и настани

Повеќе
logotop

За Институтот

Повеќе
marko1

Маркови Кули

Повеќе

July 19, 2019
/
Настани

Археолошки истражувања на манастирот Св. Јован Претеча, кај село Слепче, Демир Хисар

ЈНУ Институт за старословенска култура – Прилеп во периодот од 08 до 30 јули, годинава, реализира археолошки истражувања во манастирскиот…

Read More

July 11, 2019
/
Настани

За прв пат извршена виртуелизација и инвентаризација на гео-формите на локалитетот Маркови Кули кај Прилеп

Како дел од проектот за „Подобрување на управувањето со заштитените подрачја“, финансиран од Европската Унија, имплементиран од UNDP, а со…

Read More

April 16, 2019
/
Настани

Започна проектот за заштита на Маркови Кули – споменик на природата

Институтот за старословенска култура – Прилеп беше домаќин на евроамбасадорот С. Жбогар, постојаната претставничка на UNDP Л. Витон и градоначалникот…

Read More

April 15, 2019
/
Настани

Изложба на фотографии од конкурсот„Маркови кули и Варош“

Вака изгледаше изложбата на фотографии од конкурсот „Маркови кули и Варош“, збогатена со архивски снимки од истражувањата на Институтот за старословенска култура Прилеп. Оние кои не успеаа да ја видат во саботата на 6.10, ќе имаат прилика да ја посетат до 11 октомври во просторот на изложбениот салон на НУЦК Марко Цепенков.
Голема благодарност до Ѕвонко и Јавен простор Прилеп кои дадоа голем придонес за успешната реализација на изложбата

Read More

Изданија

mk_MK
en_US mk_MK