Добро дојдовте во

JNU ISK - Prilep

Read more...

Read more
Read more
Археолошки истражувања
на Локалитетот Врбјанска Чука
во Пелагонија
Read more
Read more

News and events

Read more
logotop

About the Institute

Read more
marko1

Marko towers

Read more
/ Настани

Изложба на фотографии од конкурсот„Маркови кули и Варош“

Вака изгледаше изложбата на фотографии од конкурсот „Маркови кули и Варош“, збогатена со архивски снимки од истражувањата на Институтот за старословенска култура Прилеп. Оние кои не успеаа да ја видат во саботата на 6.10, ќе имаат прилика да ја посетат до 11 октомври во просторот на изложбениот салон на НУЦК Марко Цепенков. Голема благодарност до Ѕвонко и Јавен простор Прилеп кои дадоа голем придонес за успешната реализација на изложбата
Read More