ЈНУ ИСК – Прилеп

Повеќе…


Read more
Read more


logo-top-2

News and events

Read more
logotop

About the Institute

Read more
marko1

Marko towers

Read more

July 19, 2019
/
Настани

Археолошки истражувања на манастирот Св. Јован Претеча, кај село Слепче, Демир Хисар

ЈНУ Институт за старословенска култура – Прилеп во периодот од 08 до 30 јули, годинава, реализира археолошки истражувања во манастирскиот…

Read More

July 11, 2019
/
Настани

За прв пат извршена виртуелизација и инвентаризација на гео-формите на локалитетот Маркови Кули кај Прилеп

Како дел од проектот за „Подобрување на управувањето со заштитените подрачја“, финансиран од Европската Унија, имплементиран од UNDP, а со…

Read More

April 16, 2019
/
Настани

Започна проектот за заштита на Маркови Кули – споменик на природата

Институтот за старословенска култура – Прилеп беше домаќин на евроамбасадорот С. Жбогар, постојаната претставничка на UNDP Л. Витон и градоначалникот…

Read More

April 15, 2019
/
Настани

Изложба на фотографии од конкурсот„Маркови кули и Варош“

this was what the exhibition "Marko Towers and Varosh" looked like, enriched with archival footage from the research of the Institute of Old Slavic Culture Prilep. Those who failed to see it on Saturday at 6.10 will have the opportunity to visit it until October 11 in the area of the NUCK exhibition hall Marko Cepenkov.
Голема благодарност до Ѕвонко и Јавен простор Прилеп кои дадоа голем придонес за успешната реализација на изложбата

Read More

Editions

en_US
mk_MK en_US